Φορολογικό νομοσχέδιο: Τέσσερις αλλαγές ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης

Ημερομηνία:

Αφορά νομοτεχνικές βελτιώσεις τις οποίες ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών
Λίγες ώρες πριν την ψήφιση, ο Κωστής Χατζηδάκης φαίρνει τέσσερις νέες ρυθμίσεις που τροποποιούν το φορολογικό νομοσχέδιο. Οι τροποποιήσεις αφορούν τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων και τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, δηλαδή τα ταξί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «μιλάμε για περιορισμό της φοροδιαφυγής και προσδοκούμε να έχουμε παραπάνω φορολογικά έσοδα από τους ελεύθερους επαγγελματίες 550 εκατ. ευρώ. Συνολικά με το νομοσχέδιο προσδοκούμε έως το 2027 έσοδα 3 δισ. ευρώ».

Οι τέσσερις βελτιώσεις είναι οι εξής:
Πρώτον, θα θεσπιστεί ειδική εξαίρεση από το κριτήριο του τζίρου για τα περίπτερα λόγω της πολύ μεγάλης προσαύξησης που γίνεται στα έσοδά τους από τις πωλήσεις καπνικών προϊόντων. Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν πολύ μικρό περιθώριο κέρδους και γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμη η αλλαγή.

Δεύτερον, θα εξαιρεθούν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοί εφόσον όμως απασχολούνται σε μέχρι δύο εταιρείες. Κρίθηκε, όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης ότι πρέπει να έχουν ανάλογη μεταχείριση με τους «εργαζόμενους με μπλοκάκια» οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως μισθωτοί.

Η τρίτη αλλαγή αφορά στα καφενεία τα οποία δεν θα υπάγονται στον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος εφόσον δραστηριοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους αλλά και σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους.

Τέλος, η τέταρτη αλλαγή που ανακοίνωσε, αφορά στα ταξί. Εφόσον οι οδηγοί κατέχουν ποσοστό έως 25%, το τεκμήριο θα είναι μειωμένο κατά 50%.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνταξιούχοι: Πάσχα με άδειο πορτοφόλι – Αίτημα...

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των συντάξεων...

Πασχαλινό τραπέζι: Από 190 ευρώ και πάνω...

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν...

Συνταξιούχοι: Πάσχα με άδειο πορτοφόλι – Αίτημα...

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των συντάξεων...

Πασχαλινό τραπέζι: Από 190 ευρώ και πάνω...

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΦΗ: «Sold Out» το πρώτο τσάρτερ για τον τελικό, θα ακολουθήσει και άλλο

Εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες οι θέσεις στο τσάρτερ...

Εργασίες από τον Δήμο Αγίου Νικολάου για τη διάνοιξη του καναλιού στις Αλυκές της Ελούντας

Εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης του καναλιού του νερού πραγματοποίησε...

Τα Κ.Ε.Π του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Πέμπτη 17/4 έως 13:00 το μεσημέρι

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή...