Παρουσίαση της έκδοσης και φωτογραφικής έκθεσης “ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Μια ματιά μέσα από μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου”
Την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12.00 πραγματοποιείται στο Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 11742 Αθήνα), η εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης και φωτογραφικής έκθεσης “ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Μια ματιά μέσα από μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου:
«ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 2019-2021»,
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣ: 5031723 – ΥΠΟΕΡΓΟ 4: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, WORKSHOPS – ROADSHOWS, ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία θα συντονίσει ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Κωνσταντίνος Γιαπιτσόγλου, θα μιλήσουν :
ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης του Μουσείου Ακρόπολης Καθ. Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, η Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Αναστασία Τζιγκουνάκη.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στο καφέ του Μουσείου.
Η φωτογραφική έκθεση, την οποία συνοδεύει η έκδοση, άνοιξε για το κοινό στις 20 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης, ως τις 30 Οκτωβρίου 2023.
Ο Μινωικός πολιτισμός, αναπτύχθηκε την Εποχή του Χαλκού στην Κρήτη. Το όνομά του το οφείλει στον αρχαιολόγο Arthur Evans, ανασκαφέα της Κνωσού, ο οποίος τον συνέδεσε με το μυθικό βασιλιά της Κρήτης Μίνωα και τον μύθο του Μινώταυρου. Η αρχή του τοποθετείται περίπου στο 3200 π. Χ και η πτώση του περίπου στα 1100 π.Χ. Χαρακτηριστικά αυτού του πολιτισμού αποτελούν η ευρεία χρήση του χαλκού, η εμφάνιση συστήματος κεντρικής διοίκησης και γραφών, η ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας και του θαλάσσιου εμπορίου με το Αιγαίο και την Εγγύς Ανατολή. Στοιχεία του Μινωικού πολιτισμού σταχυολογούνται μέσα από την ενδεικτική παρουσίαση Μινωικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε Ρεθύμνου.
Η Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Ο ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία των εταιριών Tetragon Α.Ε. – Birdie ΕΠΕ. Το συντονισμό της υλοποίησης είχε η Δ/νση Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης και η εταιρεία Tetragon Α.Ε. Τη μουσειογραφική μελέτη ανέλαβε η Tetragon Α.Ε. Τη γενική επιμέλεια είχε η Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου Αναστασία Τζιγκουνάκη, ενώ την επιμέλεια του περιεχόμενου & τη συγγραφή των κειμένων και τις μεταφράσεις έκανε η αρχαιολόγος Παρασκευή Βλάχου. Τη γραφιστική επιμέλεια έκανε η αρχιτέκτονας Δανάη Μαυρίδου. Η φωτογραφική έκθεση υλοποιήθηκε από την Tetragon Α.Ε., ενώ τις κατασκευές και ψηφιακές εκτυπώσεις ανέλαβε η No Limits Μ.ΙΚΕ.
Τα σχόλια είναι κλειστά.