Ηράκλειο: Ξεκινούν τα ανοιξιάτικα διαδικτυακά μαθήματα από το Mathesis των ΠΕΚ του ΙΤΕ
Ηράκλειο: Ξεκινούν τα ανοιξιάτικα διαδικτυακά μαθήματα από το Mathesis των ΠΕΚ του ΙΤΕ
Από την ιστορία του Φιλελληνισμού μέχρι την επιστήμη δεδομένων, από το αρχαίο ελληνικό θέατρο ως τις μαθηματικές εξισώσεις και από την αριστοτελική ηθική στον γενναίο καινούριο κόσμο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ανοίγουν τα ανοιξιάτικα διαδικτυακά μαθήματα από το Mathesis των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης του ΙΤΕ.
Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού, συστήνουν έναν κύκλο από ελεύθερα, ποιοτικά μαθήματα, με τη βοήθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), κύριου και ιδρυτικού δωρητή του Mathesis.
Τα μαθήματα είναι:
– «Φιλελληνισμός και ’21: Οι πολλές όψεις ενός διεθνούς φαινομένου», M. Ευθυμίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– «Αριστοτελική Ηθική», Π. Κόντος, Πανεπιστήμιο Πατρών.
– «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Δράμα», Β. Λιαπής, Aνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
– «Επιστήμη και 4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ένα στοίχημα για την ανθρωπότητα, ένα στοίχημα για μας», Ν. Ταβερναράκης, Α. Αργυρός, Σ. Γιαννόπουλος, Α. Λάππας, Π. Τραχανιάς, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Π. Σούρλας, Νομική Σχολή Αθηνών.
– «Επιστήμη Δεδομένων και Εφαρμοσμένη Μηχανική Μάθηση με Python», Π. Λουρίδας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– «Διαφορικές Εξισώσεις 1: Στοιχειώδεις μέθοδοι λύσης – Εφαρμογές», Στ. Τραχανάς, ΙΤΕ – Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Ηράκλειο: Ξεκινούν τα ανοιξιάτικα διαδικτυακά μαθήματα από το Mathesis των ΠΕΚ του ΙΤΕ
Τα μαθήματα ξεκινούν επίσημα τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, ενώ η πρώτη εβδομάδα τους είναι ήδη διαθέσιμη κατά την τρέχουσα περίοδο των εγγραφών. Όλα τα μαθήματα είναι ασύγχρονα και μπορούν όσοι εγγραφούν να τα παρακολουθήσουν τις ημέρες και ώρες που επιθυμούν, δωρεάν. Η έκδοση βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης, για όσους την επιθυμούν και τη δικαιούνται, προσφέρεται σε συμβολικό αντίτιμο της τάξης των 20 ευρώ, ενώ για τους άνεργους είναι δωρεάν.
Τα μαθήματα, «Eπιστήμη και 4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ένα στοίχημα για την ανθρωπότητα, ένα στοίχημα για μας» και «Επιστήμη Δεδομένων και Εφαρμοσμένη Μηχανική Μάθηση με Python», έγιναν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης.
Η δημιουργία του μαθήματος, «Φιλελληνισμός και ’21: Οι πολλές όψεις ενός διεθνούς φαινομένου», στηρίχθηκε σε δωρεά της Αθηνάς Φωτιάδου – Μητσούλη, ενώ του μαθήματος, «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Δράμα», σε δωρεά του Γιώργου Αγουρίδη, μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Πληροφορίες: https://mathesis.cup.gr, mathesis@cup.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.