Κρήτη – ξενοδοχεία: Προτιμούν τα τοπικά προϊόντα αλλά αυτά συνεχώς μειώνονται

Ημερομηνία:

Περισσότερες από τις μισές ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης που συνολικά φθάνουν τις 1650, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι βίλες και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, επιλέγουν τοπικά προϊόντα του νησιού για τους πελάτες τους και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη στροφή στα ντόπια ποιοτικά προϊόντα γιατί δίνουν προστιθέμενη αξία στις παροχές της ίδιας της μονάδας» είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης επισημαίνοντας ότι αφορούν σε όλη τη γκάμα της εγχώριας παραγωγής, από το ελαιόλαδο και το μέλι, μέχρι τα αυγά, το κρέας, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά .

Ο ίδιος τονίζει ότι οι θερμότεροι υποστηρικτές τους είναι οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες που τα διαφημίζουν και τα πουλάνε στους ξένους επισκέπτες οι οποίοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την κρητική γαστρονομία .

Το μεγάλο, ωστόσο, πρόβλημα το οποίο διογκώνεται συνεχώς, είναι η μειωμένη παραγωγή.

Οι ίδιοι οι παραγωγοί ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες παραγγελίες, κυρίως γιατί έχει μειωθεί το εργατικό δυναμικό τους και οι ξένοι που τους βοηθούσαν φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο.

«Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου, γιατί φοβόμαστε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η κατάσταση θα χειροτερέψει και η ντόπια παραγωγή θα συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο και αυτό το θεωρούμε ιδιαίτερα σοβαρό» υπογράμμισε ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων.

Για να καταλάβουμε τα μεγέθη των αναγκών, ένα ξενοδοχείο 1300 κλινών, όπως μας είπε ο κ. Πελεκανάκης, χρειάζεται στην διάρκεια μιας σεζόν περίπου 75 τόνους κρέατος εκ των οποίων οι 25 τόνοι είναι ντόπιας παραγωγής.

Ακόμη, 5 τόνους λάδι, 300 κιλά μέλι, 7 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων από τα οποία ο 1,5 τόνος γάλα ,γιαούρτι και τυριά προέρχονται από την τοπική παραγωγή και 1 εκατομμύριο αυγά για την παρασκευή φαγητών αλλά και για χρήση στην ζαχαροπλαστική, για τα γλυκά που προσφέρει στους μπουφέδες του το ξενοδοχείο.ekriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χερσονήσου:Απάντηση σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων...

Με αφορμή την επίσημη απάντηση από τον Σύλλογο Γονέων...

Κρήτη:Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών προϊόντος Οίνοι «ΠΓΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ»

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί σε...

Δήμος Χερσονήσου:Απάντηση σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων...

Με αφορμή την επίσημη απάντηση από τον Σύλλογο Γονέων...

Κρήτη:Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών προϊόντος Οίνοι «ΠΓΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ»

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Σύσκεψη με θέμα τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων...

Ρέθυμνο : Άμεση απομάκρυνση αιγοπροβάτων από τα πρανή στο Φαράγγι του Κουρταλιώτη

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ρεθύμνης, ενημερώνει το κοινό,...

Κρήτη:Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών προϊόντος Οίνοι «ΠΓΕ ΤΥΡΝΑΒΟΣ»

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί σε...