Πώς θα λήξεις σαν κύριος ένα ραντεβού που δεν «τραβάει»
Συμβαίνουν κι αυτά στη ζωή.
Πώς θα λήξεις σαν κύριος ένα ραντεβού που δεν «τραβάει»
Είναι μία από εκείνες τις περιπτώσεις που σενάρια όπως ν’ ανοίξει η γη να σε καταπιεί, ή να σε απαγάγουν εξωγήινοι ξαφνικά, σου φαντάζουν σωτήρια. Έχεις βγει πρώτο ραντεβού με μια νέα «υποψήφια», ώσπου αργά (έλα τώρα) ή γρήγορα (έτσι μπράβο) συνειδητοποιείς πως μπορεί εκείνη να είναι καλή, αλλά τελικά εσένα δε σ’ αρέσει. Δεν ξέρεις τι είναι αυτό που φταίει, ωστόσο η προοπτική δεν σου εμφανίζεται στο ορίζοντα ούτε μέσα από κιάλι.
Κακή μέρα; Ασυμφωνία χαρακτήρων; Λάθος εκτίμηση για το ποια και πώς πραγματικά είναι (μην εμπιστεύεσαι ποτέ την profile pic); Κόλλημα με την πρώην; Σε ό,τι κι αν οφείλεται το ξενέρωμά σου οφείλεις-στα παντελόνια που φοράς- να φερθείς σωστά και κατόπιν να αποχωρήσεις από τη συνάντηση άνετος, τύπος και υπογραμμός. Με λίγα λόγια, χωρίς να της δώσεις λάθος εντύπωση, χωρίς να την κάνεις να νιώσει απόρριψη αλλά και χωρίς να της «πουλήσεις» κούφιες ελπίδες. Πώς γίνεται αυτό;
Πάνω απ’ όλα ψυχραιμία
Δεν θα σου πάρει πάνω από 10 (και πολλά λέω) λεπτά για να καταλάβεις αν ενδιαφέρεσαι για εκείνη ή όχι. Αν δε γίνει με το που τη δεις, θα γίνει με το που ξεκινήσει η κουβέντα. Κι αν εξακολουθείς να έχεις αμφιβολίες, τα πάντα θα έχουν ξεδιαλύνει μέχρι να πιείτε το πρώτο ποτό. Όποτε κι αν γίνει, τέλος πάντων: Α. Προσπάθησε να μην αλλάξεις συμπεριφορά και ύφος. Β. Μην προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου για το αντίθετο. Αν δε σου αρέσει, θ’ αρέσει σίγουρα σε κάποιον άλλο.
Πιες λοιπόν το ποτό σου χωρίς βιασύνες, ξεκίνα μια κουβέντα, περίμενε να πιει κι εκείνη το δικό της, αν είστε πολύ γρήγοροι πιείτε άλλο ένα, αν όχι μείνετε εκεί. Γενικώς, το point είναι να είσαι φιλικός, επικοινωνιακός αλλά συγκρατημένος, ώστε να μη νομίζει κάτι άλλο απ’ αυτό που έχεις στο μυαλό σου για εκείνη.
Βρες μια καλή δικαιολογία
Τραβηγμένο αλλά μπορεί το ραντεβού να είναι τόσο μεγάλη αποτυχία σε σημείο που να θες να το βάλεις στα πόδια και να την παρατήσεις σύξυλη. Ήμαρτον, συγκρατήσου. Το σχέδιο απόδρασης έχει ως εξής: Στέλνεις μήνυμα SOS σε κάποιον (φίλο, αδερφό, ξάδερφο) και του ζητάς να σε πάρει τηλέφωνο. Επικαλείσαι κώλυμα τύπου «λυπάμαι αλλά έτυχε κάτι εντελώς ξαφνικό και θα πρέπει να φύγω λίγο νωρίτερα».
Αν τώρα δεν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο και η συνάντηση είναι υποφερτή, απλά επικαλείσαι τα γενέθλια ενός φίλου ή πολύ πρωινό ξύπνημα και λήγεις τον αγώνα στην κανονική του πάντα διάρκεια.
Μην είσαι ξινός
Εντάξει, δεν τρελαίνεσαι, αλλά ok, μην κατεβάσεις «ρολά» σαν να δέχεσαι επίθεση. Προσπάθησε να μην κάνεις το σφάλμα να βγάλεις πολύ κακή «γλώσσα» του σώματος γιατί εκείνη δεν ήταν αυτό που περίμενες. Δεν είναι ούτε ώριμο, αλλά ούτε κι έξυπνο να μεταμορφωθείς σε «μουγγοθόδωρο» ή «βαρύ πεπόνι». Πάντα υπάρχει κάτι για να συζητήσετε, έστω και όχι πολύ ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ν’ αποκλείσεις κάτι και μάλιστα τόσο «άγαρμπα». Κι αν αλλάξεις γνώμη στο μέλλον; Γιατί να έχεις δημιουργήσει από μόνος σου μια άσχημη άσχημη εντύπωση;
Απαγορεύεται να νιώσεις οίκτο
Επειδή η αρχοντιά σου δεν τη βρίσκει τόσο ελκυστική ώστε ν’ ασχοληθεί μαζί της περαιτέρω. Ούτε να ντραπείς. Αν το ένα ποτό γίνουν πέντε, αν της υποσχεθείς πως θα τα ξαναπείτε, αν διαπράξεις την υπέρτατη έκπτωση να κάνεις κάτι μαζί της μόνο και μόνο «για να μην τη στεναχωρήσεις», είσαι άξιος των όσων θα σκεφτεί, πει, κάνει από εκείνη τη στιγμή και πέρα. Τα οποία δεν θα είναι ευχάριστα για εκείνη, άρα θα τη στεναχωρήσουν, συν ότι θα φας μεγάλες κατάρες. Άλλο να είσαι ευγενικός, άλλο να δίνεις λάθος εντυπώσεις επειδή δεν έχεις τα «μούτρα» να πεις πως «είσαι υπέροχο πλάσμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι το ερωτικό μεταξύ μας». Μην κάνεις αυτά που δεν θες να σου κάνουν, αδερφέ.
Την επόμενη μέρα μην εξαφανιστείς
Στην περίπτωση που δεν έπιασε το «υπονοούμενο» στο ραντεβού και εν αντιθέσει με σένα, θέλει να σε ξαναδεί, θα επιδιώξει επικοινωνία. Αλλά εσύ το πιο πιθανό είναι να μην γουστάρεις να μπεις καν στη διαδικασία ν’ ασχοληθείς μαζί της και άρα να κάνεις ό,τι πιο εύκολο πλέον: να την αγνοήσεις αντί να της πεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Ίσως όμως το να έχει ένα πιο τυπικό και ιδανικά ξεκάθαρο feedback που θα δείχνει την έλλειψη των προθέσεών σου να είναι το πιο σωστό τόσο για εκείνη, όσο και για σένα. Είναι μια στάση που καταρχήν θα κάνει εσένα καλύτερο. Αν επιμείνει έντονα και μετά απ’ αυτό, τότε ναι, μην απαντήσεις ξανά. gr.askmen.com
Τα σχόλια είναι κλειστά.