Κρήτη:«Ο θάνατος του Βαγγέλη μας δεν έγινε φάρος για την κοινωνία μας, δεν κατάφερε να προστατεύσει τον Μάκη»

Ημερομηνία:

Συντετριμμένη παραμένει η συνοικία του Κολωνού για την υπόθεση αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη με συμμαθητές του να κάνουν λόγο για θύμα μπούλινγκ, ενώ συνεχίζεται η έρευνα μετά τις καταθέσεις ατόμων από τη σχολική κοινότητα, μιας καθηγήτριάς του, με την οποία είχε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης και της είχε μεταφέρει φόβους και ανησυχίες του, αλλά και του διευθυντή του σχολείου, που φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε δεχτεί καταγγελία για μπούλινγκ.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν γονείς που στρέφονται κατά του διευθυντή. «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι γνωρίζει πάντα. Μας κίνησε την περιέργεια για ποιο λόγο προσπαθεί να συγκαλύψει αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα παιδιά, είναι σαν συμμορία, τσακώνονται παντού. Είναι “σεσημασμένα” τα παιδιά, τα γνωρίζει και η αστυνομία. Δυστυχώς στο σημείο φτάσαμε στο σημείο να χάσουμε ένα παιδί…» δήλωσε χθες στον ANT1 μητέρα ενός μαθητή.

Στο μεταξύ συγκλονίζουν οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, θύμα μπούλινγκ από συμφοιτητές του στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που βρέθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι. «Η περίπτωση του Βαγγέλη μας βέβαια δεν είναι αυτοχειρία, όπως ξέρετε καλά, εκκρεμεί ακόμα δικαστικά η υπόθεση για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να πούμε 7 χρόνια και 3 μήνες μετά τον θάνατο του Βαγγέλη μας, νιώθουμε θλίψη και διαπιστώνουμε ότι η κοινωνία μας επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία. Ας αναλογιστούν αυτοί που πρέπει, ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά που συμβαίνουν» δήλωσαν στο STAR.

«Όταν έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης μας, ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε εμείς και όλη η Ελλάδα τη λέξη μπούλινγκ. Πιστεύαμε ότι τα βασανιστήρια που έγιναν στον Βαγγέλη μας, βασανιστήρια για τα οποία, όπως γνωρίζετε, καταδικάστηκαν οι υπαίτιοι, αλλά και ο θάνατος του παιδιού μας θα ήταν αποτρεπτικά από τα να ακούσουμε ξανά για βασανιστήρια σε άλλα παιδιά. Δυστυχώς, ο θάνατος του Βαγγέλη μας δεν έγινε φάρος για την κοινωνία μας. Η κοινωνία μας δεν μπόρεσε για ακόμα μια φορά να προστατεύσει ένα ακόμα παιδί που έπεσε θύμα bullying και έβαλε τέρμα στη ζωή του».https://thepressproject.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη...

Τα θερμά του συγχαρητήρια απευθύνει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου...

Χανιά:Λήξη συναγερμού για τον 17χρονο που είχε...

Καλά στην υγεία του ο ανήλικος για τον οποίο...

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη...

Τα θερμά του συγχαρητήρια απευθύνει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου...

Χανιά:Λήξη συναγερμού για τον 17χρονο που είχε...

Καλά στην υγεία του ο ανήλικος για τον οποίο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παρουσίαση βιβλίου “O νους μου τα βουνά κρατεί’

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, γενέθλια μέρα του ποιητή Βιτσέντζου...

Δήμος Αγίου Νικολάου : «Το Ειδικό Σχολείο πεζοπορεί στη Φύση»

Το παλιό Σχολείο Φλαμουριανών στα Μέσα Λακώνια παραχωρήθηκε στους...