Ηράκλειο: ΕΔΕ για το εργαστήριο τοξικολογίας που πλημμύρισε – Η επόμενη ημέρα
Τριμελής επιτροπή έχει αναλάβει να καταγράψει και να αποτυπώσει το μέγεθος της ζημιάς στον εξοπλισμό και τα πανάκριβα μηχανήματα
Ηράκλειο: ΕΔΕ για το εργαστήριο τοξικολογίας που πλημμύρισε – Η επόμενη ημέρα
Η επόμενη μέρα μετά τις σημαντικές φθορές στο εργαστήριο Τοξικολογίας του Ηρακλείου και τις ζημιές που υπέστη ο εξοπλισμός του, βρίσκει την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης να ζητά από πραγματογνώμονες να προσδιορίσουν την αιτία της καταστροφής, ενώ την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες.
Την Τρίτη του Πάσχα, 26 Απριλίου, στελέχη του εργαστηρίου που επέστρεψαν στην εργασία τους, έμειναν άναυδοι όταν αντίκρισαν τους χώρους του εργαστηρίου πλημμυρισμένους. Μία ημέρα μετά την πρωτοφανή καταστροφή, το νερό δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί, η οροφή ακόμη στάζει, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία καταγραφής ζημιών και φθορών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προς ανάλυση δείγματα δεν έχουν καταστραφεί.
Τις απαντήσεις στο ερώτημα πώς πλημμύρησε στο υπερσύγχρονο εργαστήριο, θα δώσουν οι ειδικοί. Ταυτόχρονα τριμελής επιτροπή έχει αναλάβει να καταγράψει και να αποτυπώσει το μέγεθος της ζημιάς στον εξοπλισμό και τα πανάκριβα μηχανήματα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για εξοπλισμό του Πανεπιστημίου, του νοσοκομείου και υποδομή που προέρχονται από δωρεές.
Τις προηγούμενες ημέρες, εργαζόμενοι είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο για ενδεχόμενες βλάβες.
Ωστόσο, το σημείο που σημειώθηκε πρόβλημα, δηλαδή – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – στο σύστημα πυρόσβεσης, δεν ήταν ορατό.
Ο καθηγητής Αριστείδης Τσατσάκης, επικεφαλής του Εργαστηρίου, μιλώντας στο neakriti.gr, έκανε λόγο για «σχεδόν ολική καταστροφή!». Όπως σημείωσε ο καθηγητής «πήγαν χαμένοι οι κόποι 35 χρόνων… ο εξοπλισμός , η τεχνογνωσία και οι καινοτομίες του Εργαστηρίου Τοξικολογίας και γίνεται κάθε προσπάθεια έως την αποκατάσταση των μηχανημάτων».
Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Κρήτης, δίνουν μάχη με το χρόνο για την άμεση και ασφαλή επαναλειτουργία του εργαστηρίου.
Πηγή: neakriti.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.