Υπόθεση βιασμού: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις ουσίες και το αλκοόλ στην 24χρονη

Ημερομηνία:

«Οι ναρκωτικές ουσίες που περιέχονται στο επονομαζόμενο «χάπι του βιασμού» ανιχνεύονται στα ούρα από τρεις ημέρες (τα βραχείας δράσεως) έως και 15 ημέρες (τα μακράς δράσεως) μετά την αρχική χρήση. Το αλκοόλ παραμένει στα ούρα για τουλάχιστον πέντε ημέρες».

Οι αναφορές αυτές σε διεθνείς επιστημονικές μελέτες, τις οποίες επικαλούνται στελέχη της ΕΛΑΣ και τις οποίες παρουσιάζει το in προσθέτουν νέα ερωτήματα στην καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς.

Με στελέχη των διωκτικών αρχών να μιλούν για μια καταγγελία, που ίσως τελικά δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά. Κι αυτό, σε συνδυασμό με άλλες αντιφάσεις στις καταθέσεις της 24χρονης σε σχέση με όλες τις κινήσεις της την εν λόγω βραδιά, τα τραύματα που ανέφερε ότι είχε από τον καταγγελλόμενο βιασμό της κ.λπ.

Επιπλέον στην δικογραφία της υπόθεσης έχουν ενταχθεί περισσότερες από 10 καταθέσεις που μνημονεύουν ότι εκείνη δεν οδηγήθηκε σε σουίτα όπου βιάσθηκε όπως υποστήριξε, αλλά επέστρεψε στο πάρτι όπου διασκέδαζε για αρκετή ώρα ακόμη με την παρέα ατόμου που αργότερα κατήγγειλε ότι την «κακοποίησε».

Στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης (σ.σ. σε δείγμα ούρων) που συντάχθηκαν από πιστοποιημένο εργαστήριο της Ελβετίας, δεν ανιχνεύθηκε ούτε ναρκωτική ουσία, όπως είχε υποστηρίξει η ίδια κι οι νομικοί της εκπρόσωποι, αλλά ούτε και αξιοσημείωτη ποσότητα αλκοόλ η «κατάχρηση» του οποίου υποτίθεται την οδήγησε στην απόφαση να επιστρέψει στο ξενοδοχείο λόγω της αναφερόμενης ζάλης της.

Μετά την έκδοση των τοξικολογικών εξετάσεων η νομική πλευρά, οι τεχνικοί σύμβουλοι της 24χρονης κι άλλα πρόσωπα εξέφρασαν αμφιβολίες για την ορθότητα των εξετάσεων. Με διατύπωση των ισχυρισμών ότι η εξέταση ούρων δεν ήταν επαρκής κι έπρεπε να γίνει εξέταση αίματος στην 24χρονη, όπως κι ότι υπήρξε καθυστέρηση σε αυτές τις εξετάσεις.

Με στελέχη, όμως, των αρχών ασφαλείας όπως κι αρμόδιους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι οι ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ στα ούρα ανιχνεύονται μετά κι από πενταπλάσιο ή εξαπλάσιο χρόνο από ότι στο αίμα.

Συμπληρώνοντας ενδεικτικά –σύμφωνα και με τον δεύτερο πίνακα που αποκαλύπτει το in – ότι το αλκοόλ παραμένει στο αίμα μόλις 12 ώρες και τα υπνωτικά χάπια 48 ώρες.

Επιπλέον το δείγμα ούρων της 24χρονης ελήφθη μόλις 5-6 ώρες μετά την ώρα που υποστηρίζει ότι έλαβε την εν λόγω ουσία, ενώ για να «εξαϋλωθεί» στα ούρα χρειάζεται να παρέλθουν 15 ημέρες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάσχα: Λιγοστά τα αρνιά φέτος – Στα...

Πόσο θα πληρώσουμε τον οβελία, τα σοκολατένια αυγά και...

FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα...

Μικρή μείωση σημειώνεται στις κρατήσεις για την εφετινή περίοδο...

Πάσχα: Λιγοστά τα αρνιά φέτος – Στα...

Πόσο θα πληρώσουμε τον οβελία, τα σοκολατένια αυγά και...

FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα...

Μικρή μείωση σημειώνεται στις κρατήσεις για την εφετινή περίοδο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Αγίου Νικολάου : «Το Ειδικό Σχολείο πεζοπορεί στη Φύση»

Το παλιό Σχολείο Φλαμουριανών στα Μέσα Λακώνια παραχωρήθηκε στους...

Χανιά: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το βιβλίο του, στο ιστορικό καφέ ΚΗΠΟΣ │08-04-2025

Οι Εκδόσεις Πεδίο διοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση του Στέφανου...

Χανιά:Συναγερμός για τον εντοπισμό ανηλίκου

Ο 17χρονος βρισκόταν με τους γονείς του πλησίον της...