Η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου- Σελίνου καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό
Η Λαϊκή Συσπείρωση Καντάνου- Σελίνου καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό
Πραγματοποιήθηκε στις 27.12 δια τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου-Σελίνου που αφορούσε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2022, τα οποία και καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.
Σε κείμενο που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπέιρωση σχετικά με την απόφαση της να καταψηφίσει τον προϋπολισμό αναφέρει:
«Μέσω των εκλεγμένων συμβούλων της δηλώθηκε ότι η αντιλαϊκή πολιτική όλων των ως τώρα κυβερνήσεων αποτυπώνεται κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό με την αύξηση της φορολογίας για τα λαϊκά στρώματα και τη μείωση για το κεφάλαιο και την ίδια στιγμή με τη μείωση των δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες. Δυστυχώς τόσο κεντρικά, όσο και τοπικά η Τοπική Διοίκηση δεν αντιδρά, αλλά συναινεί σε αυτήν την πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο, η καταψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού προγράμματος και στο δήμο μας δε γίνεται λόγω κακής διαχείρισης, αλλά γιατί εμπεριέχει όλα τα βασικά γνωρίσματα της παραπάνω πολιτικής, τα οποία αποτυπώνονται ως εξής:
Πρώτον, στην υποχρηματοδότηση, που ξεπερνά πια το 60%, στο αντιστάθμισμα της οποίας όλο και αυξάνεται η αναλογία των ίδιων πόρων σε σχέση με τους ΚΑΠ. Οι ίδιο πόροι άρα, οδηγούν στη φορομπηξια, κι ας φτωχοποιειται συνεχώς ο κόσμος (βλέπε αυξήσεις των δημοτικών τελών, υλοποιημένες και μη).
Δεύτερον, στην υποστελέχωση, καθώς το προσωπικό του Δήμου φυλλοροεί ( μετατάξεις, συνταξιοδοτήσεις ), ενώ το κράτος επιμένει να μη γίνονται προσλήψεις με συνέπεια τη γενίκευση του ορισμένου χρόνου απασχόλησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις εργαζόμενους, αλλά και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες (βλέπε την ανυπαρξία ΚΕΠ στην Παλαιόχωρα, τόσους μήνες, όπως επίσης και τα παιδιά που «έμειναν εκτός» του παιδικού σταθμού στην Παλαιόχωρα). Επίσης, οι αναθέσεις εργολαβιών οδηγούν σε ιδιωτικοποιήσεις ( βλέπε την ανάθεση της καθαριότητας του Δημοτικού Σφαγείου, μόλις λίγες μέρες πριν), όπως και στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης έργων απολύτως αναγκαίων (βλέπε Πολιουδοβάρδειο).
Τρίτον, στην ανταποδοτικότητα, τη σημαία της κεντρικής διοίκησης, την οποία εφαρμόζουν και οι δήμοι αποφεύγοντας τη σύγκρουση με το κράτος. Αυτό αντανακλάται και στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, αναγκαίος ο βιολογικός καθαρισμός αναντίρρητα, αλλά μάλλον έπαιξε το ρόλο της η ανταποδοτικότητα. Τα αντιπλημμυρικά έργα για την Κουντούρα, έργα ύδρευσης πχ. των Φλωρίων (έργα που δεν πληρούν ακόμη το κριτήριο της ανταποδοτικότητας), δεν αναφέρονται πουθενά στον προϋπολογισμό, αν και εξίσου αναγκαία.
Σε γενικές γραμμές, έγινε σαφές πως οι ενστάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης αφορούν την έλλειψη διάθεσης της δημοτικής αρχής να χαράξει μια έμπρακτα αγωνιστική τροχιά διεκδίκησης των αναγκών του λαού της περιοχής, εφόσον περιορίζεται σε διαβήματα προς το εκάστοτε αρμόδιο υπουργείο. Η Λαϊκή Συσπείρωση διατρανώνει τη θέση ότι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης κι η στελέχωση του δήμου με προσωπικό επαρκές και μόνιμο, άρα η σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική «κάθε χρώματος», είναι οι μόνοι όροι που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής του λαού της περιοχής.
Τα σχόλια είναι κλειστά.