Χανιά:Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με το Διευθυντή του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ

Ημερομηνία:

Συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικολάου Καλογερή, με το Διευθυντή του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ) του ΙΤΕ, καθ. Νικόλαο Πασαδάκη και τον Ερευνητή του ΙΠΕ-ΙΤΕ και μέλους της Ειδικής Επιτροπής για τη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής για το Υδρογόνο, Δρ. Εμμανουήλ Σταματάκη.

Η συνάντηση αφορούσε γενική ενημέρωση σε θέματα Τεχνολογιών Υδρογόνου που αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαδικασία για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση. Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, στο European Hydrogen Valleys Partnership, μέσω επίσημης εκπροσώπησής της από το ΙΠΕ/ΙΤΕ και τον κ. Σταματάκη, με στόχο την ενίσχυση της αλυσίδας αξίας για τις τεχνολογίες υδρογόνου μέσω διαπεριφερειακής συνεργασίας, την προσβασιμότητα της Περιφέρειας σε πληροφορίες, εμπειρογνωμοσύνη και χρηματοδότηση στον τομέα του υδρογόνου. Επιδίωξη επίσης, είναι η ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη χάραξη πολιτικής για το υδρογόνο σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αποφασίστηκε τέλος, ότι θα ακολουθήσει νέα συνάντηση τα επόμενες μέρες για να καθοριστεί ένα λεπτομερέστερο πλάνο δραστηριοτήτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνέντευξη φορέων για την οδική ασφάλεια των...

Ο Δήμος, το Επιμελητήριο, η Τροχαία Χανίων Μαζί με...

Χανιά:Δήλωση του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ....

Συνέντευξη φορέων για την οδική ασφάλεια των...

Ο Δήμος, το Επιμελητήριο, η Τροχαία Χανίων Μαζί με...

Χανιά:Δήλωση του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Περιφέρεια Κρήτης στο “Greek Tourism Workshop” της Πολωνίας

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2025 Η Περιφέρεια...

Δήμος Χερσονήσου : Υπογραφή σύμβασης για τον «ηλεκτροφωτισμό κοινόχρηστων χώρων Ποταμιών»

Υπογράφτηκε στον Δήμο Χερσονήσου, παρουσία του Δημάρχου κ. Ζαχαρία...

Οι επιπτώσεις των νέων αμερικανικών δασμών στις ελληνικές εξαγωγές

Η επιβολή δασμών ύψους 20% από τις Ηνωμένες Πολιτείες...

Δήμος Ρεθύμνης : Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στην Οδό Δημοκρατίας την προσεχή Τετάρτη

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα θα ισχύσουν για τη οδό Δημοκρατίας...