Ηράκλειο:Ημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021»

Ημερομηνία:

«Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» – Ημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021»

Ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021». Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» θα ξεκινήσει στις 10:30 έως 13:30 μετά το μεσημέρι και τις εργασίες συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη.

Πρόγραμμα

10:30 Προσέλευση
11:00 Χαιρετισμοί
11:15 «Το Ηράκλειο ως αειφόρος γαστρονομικός προορισμός»: Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου.
11:30 «Η Κρητική δίαιτα και γαστρονομία, ένα αειφόρο μοντέλο ζωής και η σχέση του με τον τουρισμό της Κρήτης»: Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης.
11:45 «Τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία ως πολιτισμική ταυτότητα ενός τόπου»: Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ομότ. Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής «Αθήνα 2021», Πρόεδρος της Επιτροπής Χειροτεχνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
12:00 «Ο ρόλος των τοπικών προϊόντων στην ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού στον Δήμο Ηρακλείου. Απόψεις και αντιλήψεις των stakeholders»: Γεώργιος Απλαδάς, Λέκτορας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
12:15 «Καινοτόμες δράσεις προώθησης κρητικής γαστρονομίας»: Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.
12:30 «Το γαστρονομικό μοντέλο της Σαντορίνης»: Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Σύμβουλος Γαστρονομίας.
12:45 «Οι μεγάλες σύγχρονες διεθνείς τάσεις, και πώς ανταποκρίνεται η Κρητική διατροφή σε αυτές. Ο ρόλος του ελαιόλαδου στην κρητική διατροφή»: Άρης Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Legendary Food A.E.
13:00 «Κρήτη, βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός»: Δρ. Κωνσταντίνος Μανασάκης, Οικονομολόγος (MBA, PhD), Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.
13:15 Τοποθετήσεις Συμμετεχόντων.
13:30 Ελαφρύ Γεύμα.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ COVID – 19
Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ηλεκτρονικής προεγγραφής και σε όσους επιδεικνύουν: (α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή (β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.
Η χρήση μάσκας, για όλους ανεξαιρέτως, είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους της εκδήλωσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ
https://forms.gle/mHMWnqtGjxsoWXjs5

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τα Κ.Ε.Π του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν...

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή...

Ηράκλειο : «Πασχαλινή Αγκαλιά» στον Δήμο Χερσονήσου

Οι δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χερσονήσου (Τμήμα...

Τα Κ.Ε.Π του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν...

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή...

Ηράκλειο : «Πασχαλινή Αγκαλιά» στον Δήμο Χερσονήσου

Οι δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χερσονήσου (Τμήμα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 17 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 17 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο...

Το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και τι συμβολίζει

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι...

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ: Μεγάλη Πέμπτη. Οι καμπάνες χτυπούν...

ΟΦΗ: «Sold Out» το πρώτο τσάρτερ για τον τελικό, θα ακολουθήσει και άλλο

Εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες οι θέσεις στο τσάρτερ...