Εκδήλωση για το έτος Ελλάδας-Ρωσίας στο Ρέθυμνο

Εκδήλωση για το έτος Ελλάδας-Ρωσίας στο Ρέθυμνο με συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με την ερευνητική ομάδα που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik v κατά του COVID-19

Στον επετειακό εορτασμό του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας και στην παρουσία στην Κρήτη της επιστημονικής ομάδας από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του N.F. Gamaleya που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην επίσημη εκδήλωση που οργάνωσε στο Ρέθυμνο ο επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

Ο κ Αρναουτάκης συνεχάρη τους οργανωτές, ενώ είχε συνάντηση με τα παριστάμενα μέλη της επιστημονικής ομάδας που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, συνδράμοντας άμεσα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο κ. Αρναουτάκης συνεχάρη την επικεφαλής Ναταλία Νικητέγκο και όλα τα μέλη της ερευνητικής ομάδας για το επιστημονικό τους έργο και την σημαντική συμβολή τους στην «μάχη» αντιμετώπισης της πανδημίας.
Η εκδήλωση για τον επετειακό εορτασμό του κοινού έτους Ιστορίας Ρωσίας – Ελλάδας και της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη

της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 έγινε από το επίτιμο Προξενείο στο ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace παρουσία της Εκκλησίας, Αρχών, θεσμικών εκπροσώπων, Ρωσικής αντιπροσωπείας, της επιστημονικής ομάδας που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V κ.α.

Στον δημόσιο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης από το βήμα των ομιλητών της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της διοργάνωσης, όπως και στην παρουσία στην Κρήτη της επιστημονικής ομάδας που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V.

Ο κ Αρναουτάκης καλωσορίζοντας όλους στην Κρήτη, ανέφερε στον πρόλογο της ομιλίας του: «Με ιδιαίτερη τιμή σας καλωσορίζουμε στην Κρήτη. Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μια επετειακή διοργάνωση για τους εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, και του κοινού έτους Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας. Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποπνέει δυνατά μηνύματα, υπενθυμίζοντάς μας, πως οι λαοί των δύο χωρών διατηρούν μακρά φιλία και ισχυρούς δεσμούς από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού Κράτους. Ο ρόλος της Ρωσίας στην Ελληνική Επανάσταση είναι αρκετά γνωστός».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης απευθυνόμενος στα μέλη της Ρωσικής επιστημονικής ομάδας, είπε: «Εκλεκτά μέλη από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας, η παρουσία σας σήμερα στην Κρήτη, φωτίζει το παρόν. Ανοίγει διάπλατα τα παράθυρα της αισιοδοξίας σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από την ισχυρότερη υγειονομική κρίση της σύγχρονης εποχής. Σε αυτό τον κόσμο, η επιστημονική σας επάρκεια, η αποτελεσματική ιατρική σας έρευνα, η άσβεστη πίστη σας στον άνθρωπο και την προστασία της δημόσιας υγείας σας κατέστησε ως σύγχρονους «Προμηθείς», σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο και τους ισχυρούς συμβολισμούς του. Μέσα στα εργαστήρια του Ερευνητικού σας Ινστιτούτου στη Ρωσία, επιβεβαιώσατε πως «ό,τι ισχύει για όλα τα δεινά του κόσμου ισχύει και για αυτή την πανδημία. Βοηθά τους ανθρώπους να υπερβούν τον εαυτό τους». Έτσι, βλέποντας οι ίδιοι τη δυστυχία και τον κίνδυνο δεν παραδοθήκατε.

Αντίθετα, προσφέρατε στη χώρα σας και τον κόσμο, τους καρπούς της επιστήμης. Με την ανάπτυξη του εμβολίου Σπούτνικ, μέσα από τα επιτεύγματα της συνεργασίας και της έρευνας αποδείξατε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως η σύγχρονη επιστήμη της ιατρικής, της βιολογίας, της επιδημιολογίας, γίνεται ο καταλύτης, προκειμένου κάθε γενιά, να μπορεί να ζει καλύτερα από την προηγούμενη».

Ο κ. Αρναουτάκης κλείνοντας την ομιλία του, απευθυνόμενος στους οργανωτές, τον επίτιμο πρόξενο και σε όλους τους προσκεκλημένους – παριστάμενους, ανέφερε: «Με την ευκαιρία του επετειακού εορτασμού, συγχαίρουμε τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κ. Δασκαλαντωνάκη, για τη συνολική του προσφορά στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού. Στο όνομα των κοινών παραδοχών Ελλάδας και Ρωσίας, πολιτικών και πολιτισμικών αξιών που στερεώνονται τους τελευταίους δύο αιώνες, εύχομαι κάθε επιτυχία στο σπουδαίο σας έργο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.