Δύο οι θάνατοι ασθενών με Covid-19 στο Νοσοκομείο Χανίων

Δύο οι θάνατοι ασθενών με Covid-19 στο Νοσοκομείο Χανίων

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο ενός 72χρονου Χανιώτη ασθενή με Covid-19 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσκομείου Χανίων, ένας ακόμη άνθρωπος άφησε την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ.

Πρόκειται για μια 59χρονη γυναίκα από την Κάλυμνο, η οποία, σύμφωνα με το flashnews.gr, το πρωί του Σαββάτου υπέκυψε και αυτή στις επιπλοκές της νόσου.

H γυναίκα είχε διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χανίων την Πέμπτη σε πολύ κακή κατάσταση.

Να σημειωθεί πως λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην Κάλυμνο από τους ασθενείς με Covid-19, πολλοί διακομίζονται για νοσηλεία στα Νοσοκομεία της Κρήτης ενώ ειδικά στην ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πέντε που νοσηλευοντο το πρωί του Σαββάτου, οι τρείς είναι από την Κάλυμνο.

Το νησί βρίσκεται σε καθολικό lockdown από τη Δευτέρα 10/5 με τους τοπικούς φορείς να εκπέμπουν SOS για την άμεση ενίσχυση του τοπικού νοσοκομείου προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες υγειονομικές απαιτήσεις.

Μέσα σε ένα μήνα μάλιστα έχουν γίνει πάνω από 30 διακομιδές ασθενών σε άλλα νησιά ή στην πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, σχεδόν καθημερινά ασθενείς μεταφέρονται από την Κάλυμνο διά αέρος ή θαλάσσης προς την Κρήτη, την Ρόδο, την Σάμο και την Αθήνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.