Tinder: Πλέον θα ρωτάει αν είμαστε βέβαιοι πριν στείλουμε κάτι «έντονο»
Στο Tinder μπορεί πολύ εύκολα να πεις κάτι προσβλητικό και φυσικά δεν θα έχεις τη δυνατότητα να επανορθώσεις αφού θα έχεις μπει ήδη στα μαύρα κατάστιχα.
Tinder: Πλέον θα ρωτάει αν είμαστε βέβαιοι πριν στείλουμε κάτι «έντονο»
Διαβάζουμε, κάνουμε like, share και σχολιάζουμε με τόσο γρήγορους ρυθμούς στα social media που πολλές φορές, αν όχι όλες, το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε κάνει κάτι που το έχουμε μετανιώσει και η διαχείρισή του μπορεί να κυμαίνεται από ένα απολογητικό σεντόνι ή μια ακόμα μεγαλύτερη επίθεση για λόγους εγωισμού.
Το ίδιο συμβαίνει και στα dating apps, ένα ματσάρισμα είναι αρκετό. Η ιδιαιτερότητα του να κάνεις κάτι τέτοιο στο Tinder είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα να πεις κάτι προσβλητικό και φυσικά δεν θα έχεις τη δυνατότητα να επανορθώσεις αφού θα έχεις μπει ήδη στα μαύρα κατάστιχα.
Για να σε προφυλάξει από μια τέτοια δύσκολη κατάσταση, και κυρίως να προφυλάξει τις γυναίκες από άσχημα σχόλια, το Tinder ξεκινάει τη λειτουργία AYS. Το λογισμικό της εφαρμογής θα έχει τη δυνατότητα να σκανάρει το μήνυμα που πας να στείλεις αναγνωρίζοντας συγκεκριμένα keywords. Πριν πατήσεις το send θα βγαίνει στην οθόνη η ένδειξη “Are You Sure?” δίνοντάς σου μία ευκαιρία για επανεκτίμηση της στρατηγικής σου.
Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι μόνο ένα σκέλος μιας συνολικότερης στρατηγικής του Tinder ώστε να γίνει πιο ασφαλής στους χρήστες. Εδώ και λίγους μήνες στις ΗΠΑ τρέχει μια λειτουργία στην οποία καταχωρείς το επώνυμο και τον τηλεφωνικό αριθμό κάποιου και σε ενημερώνει αν έχει ιστορικό βίας ή κακοποίησης στα δημόσια αρχεία. Στα αποτελέσματα θα εμφανίζονται συλλήψεις, καταδίκες, περιοριστικά μέτρα καθώς και καταγγελίες για παρενόχληση.
Στις αρχικές σκέψεις να μπουν ακόμα περισσότερα αδικήματα που σχετίζονται με τη συμπεριφορά κάποιου όπως της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών και αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, το Tinder αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ένταξη αυτών καθώς τα δημόσια αρχεία δίνουν παραπλανητική εικόνα στατιστικών λόγω της υπερεκπροσώπησης μειονοτήτων και έγχρωμων σε αυτές τις λίστες.
Το background check αυτή τη στιγμή είναι ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, και μόνο στις ΗΠΑ, όμως το Are You Sure? μπαίνει σταδιακά στις ενημερώσεις της εφαρμογής σε όλους τους χρήστες σε παγκόσμια κλίμακα.
Τα σχόλια είναι κλειστά.