Το πρωταγωνιστικό πιάτο του πασχαλινού τραπεζιού, συνδεδεμένη με αναμνήσεις και εικόνες, από τραπέζια με αγαπημένα πρόσωπα, γέλια και ανταλλαγές ευχών.
Από το πρωί αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στους πάγκους με τα λαχανικά για να προμηθευτούν φρέσκα κρεμμύδια, μαρούλια και άνηθο για την παραδοσιακή σούπα, τη μαγειρίτσα, που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.
Μπορεί το σενάριο «Πάσχα στο χωριό» να ναυάγησε, ωστόσο, η παραδοσιακή μαγειρίτσα, δεν θα λείψει από κανένα τραπέζι. Πολλοί είναι αυτοί που φέτος θα τηρήσουν το έθιμο της μαγειρίτσας έστω και αν δεν είναι δια χειρός της γιαγιάς στο χωρίο, ενώ σύμφωνα με τους καταναλωτές οι τιμές για τα απαραίτητα υλικά είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.
Το συνολικό κόστος για μια μαγειρίτσα για 4 άτομα δεν ξεπερνά τα 10 €.
Για όσους θέλουν να γευτούν την παραδοσιακή μαγειρίτσα και να στρώσουν το τραπέζι για το αναστάσιμο δείπνο αλλά δεν είναι πρόθυμοι να μπουν στην κουζίνα, ένα τηλεφώνημα σε κάποια από τα καταστήματα εστίασης που κάνουν έστω και τέτοιες μέρες διανομή φαγητού, θα λύσει με μιας το πρόβλημα.
Τα σχόλια είναι κλειστά.