Ηράκλειο:Άρπαξε από τον λαιμό ΑμΕΑ με πρόβλημα τυφλότητας τον σταυρό

Ημερομηνία:

Δεν είχε τον Θεό του αλλά πήρε το μάθημα του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας
Εξοργίζει αλλά και συγκινεί το περιστατικό που σημειώθηκε παραμονή της 25ης Μαρτίου στο Ηράκλειο με παθόντα έναν 42χρονο, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι άτομο ΑμΕΑ και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα τυφλότητας.

Παρέμεινε στο αυτοκίνητο, στη θέση του συνοδηγού, όσο η μητέρα του, η οποία έχει αναλάβει πλήρως την φροντίδα του, μπήκε σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ για να ψωνίσει.

Όσο ο 42χρονος βρισκόταν μόνος στο αυτοκίνητο, δίπλα του στάθμευσε ένα ενοικιαζόμενο όχημα. Τα όσα κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας είναι αποκαλυπτικά.

Ο δράστης πιάνει κουβέντα στον 42χρονο και αφού αντιλαμβάνεται ότι έχει πρόβλημα με την όραση του, σχεδόν του κάνει …σωματικό έλεγχο. Τελικά αποσπά από τον λαιμό του ένα χρυσό σταυρό και αμέσως μετά εξαφανίζεται με το ενοικιαζόμενο.

Ο ίδιος ο παθόντας μέσα στην καλοσύνη του φέρεται να είπε για την κλοπή του σταυρού: «Τον πήρε ο Γιώργος που τον είχε ανάγκη…».

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, κινητοποιήθηκαν άμεσα, επιδεικνύοντας υπηρεσιακή αλλά και κοινωνική ευαισθησία. Επισήμως η έγκριση για την παράδοση του υλικού από την κάμερα ασφαλείας δόθηκε το Σάββατο, ωστόσο αστυνομικοί είχαν ήδη δει το βίντεο και είχαν καταγράψει τα στοιχεία του ενοικιαζόμενου οχήματος.Βρήκαν από ποια εταιρεία είχε ενοικιαστεί και ενημερώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ότι το αυτοκίνητο επρόκειτο να επιστραφεί σήμερα στην εταιρεία.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας στήθηκαν από νωρίς, αναμένοντας την παράδοση του οχήματος.Το αυτοκίνητο είχε ενοικιάσει μία κοπέλα, η οποία φέρεται να έχει δεσμό με 22χρονο Ρομά, μέλη της οικογένειας του οποίου έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι ο 22χρονος κυκλοφορούσε το ενοικιαζόμενο. Κατάφεραν να τον εντοπίσουν και μπορεί να μην συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, όμως σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Το πιο ενδιαφέρον και συγκινητικό όμως είναι ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν και τον χρυσό σταυρό του 42χρονου, τον οποίο και παρέδωσαν.

Σχεδίαζαν να τον «σκοτώσουν», όμως πρόλαβαν να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Τον παρέδωσε στα χέρια τους άτομο του οικείου περιβάλλοντος του κατηγορούμενου.https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας...

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία...

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας...

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία...

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ποια είναι η ατζέντα του

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...