Νίκος Ηγουμενίδης:Στη Βουλή το ψήφισμα της ΓΣ του ΕΛΜΕΠΑ ενάντια στο υπό ψήφιση ν/σχ του Υπ. Παιδείας

Ημερομηνία:

Αναφορά από τους 3 βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης το πρόσφατο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με το οποίο εκφράζεται η «ριζική αντίθεση» στο υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας που «επιφέρει δραστικές ανατροπές στον πυρήνα της λειτουργίας των πανεπιστημίων».

Με την αναφορά που καταθέτουν στη Βουλή οι 3 βουλευτές προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τονίζουν ειδικά τις επισημάνσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σχετικά με την διάταξη ίδρυσης αστυνομικού σώματος «προστασίας» των πανεπιστημίων, μεταξύ αυτών την δήλωση της Γενικής Συνέλευσης του Πανεπιστημίου ότι «η προστασία του πανεπιστημίου ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των συλλογικών του οργάνων και της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως προβλέπει και το συνταγματικά κατοχυρωμένο της αυτοδιοίκησης του στο άρθρο 16 παρ. 5 εδ. α’ του Συντάγματος». Όπως και ότι «η φύλαξη των χώρων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) επιτυγχάνεται με ειλημμένες αποφάσεις της διοίκησης του που ανανεώνονται κατ’ εξακολούθηση».

Αναφορικά με τη προβλεπόμενη διάταξη για τον τρόπο εισαγωγής των αποφοίτων λυκείων στα πανεπιστήμια σημειώνεται ότι «ο αιφνίδιος στη μέση της σχολικής χρονιάς προβλεπόμενος τρόπος πρόσβασης των αποφοίτων λυκείων στα πανεπιστήμια με την θεσμοθέτηση της Κλιμακούμενης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου σε 2 φάσεις δημιουργεί τεράστια προβλήματα και δεν είναι αποδεκτός».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τον...

«Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αρχαϊκής και Κλασικής Κρήτης» Το Αρχαιολογικό...

Σύνδεσμος επισιτισμού και διασκέδασης Ν Ηρακλείου :...

Συνδεσμου επισιτισμου κ διασκέδασης Ν Ηρακλείου ΣΕΕΔΝΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ...

Ηράκλειο:Διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τον...

«Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αρχαϊκής και Κλασικής Κρήτης» Το Αρχαιολογικό...

Σύνδεσμος επισιτισμού και διασκέδασης Ν Ηρακλείου :...

Συνδεσμου επισιτισμου κ διασκέδασης Ν Ηρακλείου ΣΕΕΔΝΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Συμβουλές, στους καταναλωτές ,εν όψει των Πασχαλινών Αγορών “

H Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εν όψει των ημερών...

Εκδήλωση της ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ στη Σητεία το Σάββατο 12 Απρίλη

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητάς της, η Κομματική Οργάνωση...

ΓΣΕΕ : 24ωρη Γενική Απεργία Τετάρτη 9 Απριλίου Συλλογικές Συμβάσεις για ΟΛΟΥΣ τώρα

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της στεγαστικής...