Κοροναϊός:Σε υψηλά επίπεδα και σήμερα κρούσματα,θάνατοι και διασωληνωμένοι

Ημερομηνία:

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε στο τέλος της 5η εβδομάδας του lockdown. Παράλληλα, υψηλός είναι και ο αριθμός των θανάτων, τι στιγμή που οι διασωληνωμένοι παραμένουν σταθεροί.

Σήμερα ανακοινώνουμε 1534 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 121253, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

5066 (4.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 34181 (28.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

571 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 697 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 81 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3370 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1351 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάσχα: Φτάνει το 100% η πληρότητα στους...

Λίγες ημέρες απέμειναν για το Πάσχα και η πληρότητα...

Το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη...

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι...

Πάσχα: Φτάνει το 100% η πληρότητα στους...

Λίγες ημέρες απέμειναν για το Πάσχα και η πληρότητα...

Το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη...

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Πασχαλινές Δράσεις του ΚΗΦΗ Δήμου Χερσονήσου

Η πρώτη διπλή διαγενεακή δράση για το έτος 2025...

Η Περιφέρεια Κρήτης πήρε μέρος στην έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2025

Η Περιφέρεια Κρήτης πήρε μέρος στην έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2025,...