Το επιστέγασμα μιας γόνιμης συνεργασίας που ξεκίνησε πέρυσι και ενισχύεται φέτος με κοινές δράσεις, συνυπέγραψαν την π. Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρεθύμνης, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Ρ. κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου με το νεοσυσταθέν Γραφείο της για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής Βίας. Η συνεργασία των δύο σημαντικών αυτών δομών που λειτουργούν στην πόλη μας, στο πλαίσιο διενέργειας μιας εξαιρετικά αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής, εμπλουτίστηκε στο πλαίσιο ενός βιωματικού – εκπαιδευτικού σεμιναρίου (το δεύτερο κατά σειρά) που υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Χωροφυλακής στις 18/2/20, από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και εν γένει τη βία κατά των γυναικών. Το σεμινάριο υποστήριξαν επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου. Κατά κοινή παραδοχή των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη δράση, η έγκυρη ενημέρωση επί των διαστάσεων και παραμέτρων ενός τόσο ζωτικού και η ανταλλαγή εμπειριών, πρακτικών και τρόπων διαχείρισης του από αρμόδια στελέχη των δύο αυτών δομών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής τέτοιων περιστατικών, είναι όχι μόνον αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη. Συμφωνήθηκε η επανάληψη του σεμιναρίου για όσα στελέχη της Αστ/κής Διεύθυνσης δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν σε αυτό αλλά , κυρίως, η διαρκής αλληλεπίδραση, ανατροφοδότηση και σύμπραξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρεθύμνης με το Γραφείο αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής Βίας της Ατς/κής Δ/νσης Ρεθύμνου προς όφελος όλων των Γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία και απευθύνονται στις δομές για την αντιμετώπισή του προβλήματος τους.
Ρέθυμνο : Σεμινάριο σε στελέχη Αστ/κής Δ/νσης Ρεθύμνου από Κέντρο Συμβουλευτικής για την ενδοοικογενειακή βία
- Tags
- Δήμος Ρεθύμνης
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text
Συλλυπητήρια δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή,...
Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του εκλεκτού πανεπιστημιακού...
Ρέθυμνο:Αφαίρεσαν τραπεζική κάρτα και προέβησαν σε ανέπαφες...
Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής στο Ρέθυμνο Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα Αφαίρεσαν...
Συλλυπητήρια δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή,...
Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του εκλεκτού πανεπιστημιακού...
Ρέθυμνο:Αφαίρεσαν τραπεζική κάρτα και προέβησαν σε ανέπαφες...
Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής στο Ρέθυμνο Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα Αφαίρεσαν...
Subscribe
Popular
More like thisRelated
ΟΦΗ: Ανακοινώθηκε και… «εξαφανίζεται» το δεύτερο τσάρτερ για τον τελικό, τι γίνεται με τα καράβια
Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοίνωσε την δεύτερη εκδρομή με πτήση...
Χανιά:Επισκέψεις και ανταλλαγή ευχών της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβης Βολουδάκη με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και κοινωνικών φορέων.
Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη, πραγματοποίησε επισκέψεις...
Δήμος Ηρακλείου:Απάντηση στην ανακοίνωση των σωματείων λαϊκών αγορών
Με αφορμή την ανακοίνωση των Σωματείων Παραγωγών & Επαγγελματιών...
Ενισχύεται η τουριστική εξωστρέφεια του Δήμου Ηρακλείου με την δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού
Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Ηρακλείου...