Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον ανασχηματισμό θα βάλω περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Την ικανοποίησή του εξέφρασε κατά τον απολογισμό των εξελίξεων της χθεσινής μέρας, με την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά την άφιξή του στο Νταβός στην ιστοσελίδα «Politico».

«Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επιλέγοντας να κάνει ειδική αναφορά στην εκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» προσέθεσε. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει «σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος».

Επίσης ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της κυβέρνησης και απαντώντας στην επισήμανση του «Politico» ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που σκοπεύει να αλλάξει στον πρώτο ανασχηματισμό, τονίζοντας ωστόσο πως δεν περιλαμβάνονται στα άμεσα σχέδιά του αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Μην πεις πολλά γιατί θα καταστραφεί η...

Ολγα Κεφαλογιάνη: Η πολιτική είναι όπως τη θυμάται όταν...

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης...

Ο Δημήτρης Βουνάτσος άφησε την τελευταία του πνοή στη...

«Μην πεις πολλά γιατί θα καταστραφεί η...

Ολγα Κεφαλογιάνη: Η πολιτική είναι όπως τη θυμάται όταν...

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης...

Ο Δημήτρης Βουνάτσος άφησε την τελευταία του πνοή στη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πανελλαδικές 2025: Στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις – Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι. Θέματα που αφορούν...

Αποκάλυψη in: Η λάθος δικαστική παραγγελία για το πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΑΜ και την φονική έκρηξη στα Τέμπη

Στην έκθεση του ο Εθνικός Οργανισμός ουδέποτε επικαλείται σχετική...

Επιτυχημένες δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Μία πρωτότυπη ενημερωτική δράση που συνδύαζε την μουσική, την...