Ο Νίκος Ηγουμενίδης μιλά για κρίσιμα ζητήματα του Νομού Ηρακλείου στο «Κανάλι της Βουλής»

Υδρευση της πόλης του Ηρακλείου, μεταφορικό ισοδύναμο και αυθαίρετη δόμηση στο τραπέζι της συζήτησης

Σε κρίσιμα ζητήματα του Νομού Ηρακλείου αναφέρθηκε σε ειδική εκπομπή για το Ηράκλειο και στο «Κανάλι της Βουλής» ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Καλεσμένος στην ενότητα «Οι Βουλευτές Ρωτούν» ο Νίκος Ηγουμενίδης απάντησε ειδικά για τα ζητήματα της ύδρευσης στο Ηράκλειο, για το μεταφορικό ισοδύναμο, καθώς και για την αυθαίρετη δόμηση. Μίλησε για τα παραπάνω ζητήματα του Νομού Ηρακλείου, παρουσιάζοντας εν συντομία πτυχές των ζητημάτων με στόχο να αναδειχθούν και να επιλυθούν.

Σχετικά με το οξυμένο ζήτημα της ύδρευσης, ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε στην δημοσιογράφο Έλενα Κωνσταντή ότι «οι Ηρακλειώτες δεν μπορούν να πιούν νερό από τη βρύση του σπιτιού τους λόγω της κατάστασης του δικτύου της ύδρευσης». Σημείωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η αντικατάσταση του, αφού «η προηγούμενη Κυβέρνηση έδωσε 25 εκ. για αυτό το έργο, το οποίο έχει ξεκινήσει. Άλλες περιοχές του Ηρακλείου έχουν ανασκαφεί ήδη, άλλες σκάβονται τώρα, άλλες σχεδιάζονται και αντικαθιστούνται τα υδρόμετρα», ενώ επεσήμανε ότι μόλις ολοκληρωθεί η αντικατάσταση θα φανούν τα αποτελέσματα σε αρκετές γειτονιές της πόλης.

Απαντώντας σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο, ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου υπογράμμισε ότι «η Κρήτη αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί. Είχαν συμπεριληφθεί τα μικρά νησιά. Και στον αρχικό σχεδιασμό ήταν να μπουν οι επιχειρήσεις, η μεταφορά πρώτων υλών προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη και η μεταφορά των παραγόμενων προϊόντων», ενώ παράλληλα έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης από την σημερινή Κυβέρνηση στην υπογραφή των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και ότι ο στόχος παραμένει η πλήρης εφαρμογή του χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Επιπλέον, ο Νίκος Ηγουμενίδης απάντησε για το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης στην Κρήτη δίνοντας την πραγματική διάσταση: «Ξέρετε δεν μιλάμε για το σπίτι στο δάσος που προκαλεί την αισθητική μας ή που είναι οφθαλμοφανές ότι είναι παράνομα χτισμένο. Ούτε μιλάμε για το σπίτι στην παραλία που εμποδίζει την πρόσβαση μας στη θάλασσα. Μιλάμε, κυριολεκτώ, για «αυθαιρετουπόλεις», για ολόκληρη πόλη δηλαδή κατασκευασμένη με αυθαίρετη δόμηση».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που ξεκίνησε όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και στο ζήτημα των εξ αδιαιρέτου: «Ξεκινήσαμε μία δραστηριότητα από το Ηράκλειο την προηγούμενη τετραετία – ομολογώ ότι συμμετείχα σε αυτή την δραστηριότητα. Καταλήξαμε από όλη αυτή την δραστηριότητα σε ένα νόμο για την αυθαίρετη δόμηση που διευκόλυνε τους ανθρώπους να τακτοποιηθούν. Πρέπει η ελληνική πολιτεία να παρέμβει και να λύσει με ένα τρόπο το πρόβλημα των εξ’ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών».

Τα σχόλια είναι κλειστά.