Ρέθυμνο: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για νέες φοιτητικές εστίες

Ημερομηνία:

Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή της νέας φοιτητικής κατοικίας στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κώστα Σπανουδάκη.

Το έργο θα αφορά στην κατασκευή επιπλέον 125 δωματίων, με τη δημοπράτηση του έργου να υπολογίζεται στα τέλη του 2019.

Μιλώντας στην «Κρητική Επιθεώρηση» ο αντιπρύτανης φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστας Σπανουδάκης τόνισε ότι, πρόκειται για χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Παιδείας, για την κατασκευή νέας φοιτητικής κατοικίας στην Πανεπιστημιούπολη, δυναμικότητας 125 δωματίων.

Η κατασκευή των 125 δωματίων θα γίνει σε χώρο έκτασης 3.000 τ.μ., τα οποία θα προστεθούν στα υφιστάμενα τμήματα Α’ και Β’, δυναμικότητας 143 δωματίων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σπανουδάκης, ο διαγωνισμός για την επικαιροποίηση των μελετών βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ μετά την ολοκλήρωση τους, πιθανόν εντός του 2019, ο φάκελος αναμένεται να κατατεθεί στην πολεοδομία Ρεθύμνου, προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

«Μακροπρόθεσμα, ο σχεδιασμός της Πρυτανικής αρχής είναι να βρεθεί χρηματοδότηση για ένα σημαντικό αριθμό φοιτητικών κατοικιών», υπογράμμισε ο κ. Σπανουδάκης, «κάτι που θα δώσει ουσιαστική λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών.

Το στεγαστικό πρόβλημα όμως, ταλανίζει όλους τους πολίτες όχι μόνο τους φοιτητές.

Η κατάσταση δεν βελτιώνεται αλλά χειροτερεύει, γιατί νέες μορφές ενοικίασης ακινήτων όπως είναι το «airbnb» απορροφούν σημαντικό αριθμό ακινήτων, γιατί υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ύφεση στην οικοδομική δραστηριότητα και γιατί ο αριθμός των νεοεισερχομένων αυξάνεται κάθε χρόνο, χωρίς να αυξάνεται αντίστοιχα η χρηματοδότηση ή οι υποδομές», πρόσθεσε ο αντιπρύτανης.

Τέλος, έκανε λόγο για μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην περιοχή του Γάλλου και διαβεβαίωσε πως η Πρυτανική Αρχή θα συνεχίσει τις διεκδικήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Με πληροφορίες από την «Κρητική Επιθεώρηση»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης : Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα...

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα θα ισχύσουν για τη οδό Δημοκρατίας...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης ...

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ’ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 6...

Δήμος Ρεθύμνης : Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα...

Έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα θα ισχύσουν για τη οδό Δημοκρατίας...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης ...

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ’ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 6...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Politikakritis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στο πλευρό των συντακτών και των εργαζομένων στα Μέσα...

Πανεργατική απεργία: Πανελλαδικός ξεσηκωμός την Τετάρτη – Την Τρίτη απεργούν τα ΜΜΕ

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία...

Τι γιορτάζουμε σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου 2025

Ποια είναι η ορθόδοξη γιορτή σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου...