Δήμος Μαλεβιζίου: Ηχηρή παρέμβαση για την καλωδιακή σύνδεση της Κρήτης

Ημερομηνία:

Σε μια ακόμα παρέμβαση σχετικά με τη «μεγάλη» διασύνδεση της Κρήτης μα την Αττική και ειδικότερα το σημείο προσαιγιάλωσης του καλωδίου προχώρησε η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου.

 

Ειδικότερα, με επιστολή που απηύθυνε μέσω του Προέδρου του Δ.Σ. Μ. Αντωνογιαννάκη στην Ariadne Interconnection, η Δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει δεκτή καμία παρέκκλιση από την συμφωνία που ήδη έχει επιτευχθεί έπειτα από τη σχετική διαβούλευση και η οποία προβλέπει ως σημείο προσαιγιάλωσης του καλωδίου και δημιουργία του σταθμού μετατροπής την Κορακιά. Τα όποια σενάρια καλλιεργούνται για αλλαγή του σημείου με αυτό της Δαμάστας, ή αλλού, βρίσκουν κάθετα αντίθετη την τοπική κοινωνία και τη Δημοτική Αρχή και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να γίνουν αποδεκτά.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από σχετική συνεργασία Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου με την Περιφέρεια Κρήτη, η περιοχή των Ληνοπεραμμάτων χαρακτηρίστηκε επίσημα στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Περιφέρειας Κρήτης ως τουριστική. Παράλληλα και η νέα προτεινόμενη περιοχή μετεγκατάστασης της Κορακιάς, βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαλεβιζίου κάτι που αποδεικνύει ότι η νυν Δημοτική Αρχή, υπεύθυνα και χωρίς λαϊκισμούς, αντιδρά και ζητά την απομάκρυνση, προτείνοντας ταυτόχρονα και την ιδανικότερη λύση μεταφοράς των μονάδων αυτών. Τόσο δε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν επανειλημμένως δηλώσει σε όλες τις πλευρές, ότι δεν θα επιτρέψουν καμία εργασία αναβάθμισης των εγκαταστάσεων αυτών.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και όλοι οι Δήμοι της Κρήτης μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, με σχετικά ψηφίσματά τους έχουν υποστηρίξει σθεναρά και απερίφραστα τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο, υπεύθυνα και σοβαρά όπως αρμόζει σε μια δημοτική αρχή, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, έχουμε προχωρήσει στις σχετικές διαβουλεύσεις και έχουμε πετύχει μαζί με Περιφέρεια Κρήτης και ΠΕΔ Κρήτης συγκεκριμένα, θετικά αποτελέσματα για το Μαλεβίζι και τους κατοίκους τους. Κάποιοι εσχάτως επιχειρούν να αλλάξουν αυτό το πλάνο. Τους πληροφορώ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα το πετύχουν. Και θα τους συμβούλευα να αλλάξουν γρήγορα στάση γιατί θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την τοπική κοινωνία και τη δημοτική αρχή».

 

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Οι σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου στο...

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, που βρίσκεται...

Σήμερα η Ενημερωτική Εκδήλωση στο Επιμελητήριο...

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μέλος του Enterprise Europe Network, σε...

Ηράκλειο:Οι σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου στο...

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, που βρίσκεται...

Σήμερα η Ενημερωτική Εκδήλωση στο Επιμελητήριο...

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μέλος του Enterprise Europe Network, σε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χανίων:Νέα χωροθέτηση λαϊκών αγορών από 01/4/2025 έως και 30/09/2025

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων...

Ηράκλειο:Οι σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, που βρίσκεται...

Ρέθυμνο:Συγχαρητήρια στον Ερμή Ζωνιανών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Αθλητικό Όμιλο Επισκοπής

Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς Ερμή Ζωνιανών “Ο Αθλητικός Όμιλος Επισκοπής συγχαίρει...

Η οργανωμένη φροντιστηριακή εκπαίδευση στην σύγχρονη Ελλάδα: όψεις των εκπαιδευτικών ανισοτήτων

Η φροντιστηριακή εκπαίδευση αποτελεί ένα διαχρονικό δεδομένο το οποίο...